5 sfaturi pentru a cumpara cel mai bun generator electric

scris de admin 19.06.2018 0 comentarii Casa mea,

 

O pana de curent nu are cum sa fie o surpriza placuta. Pe  neasteptate, o astfel de pana ne va pri toata activitatea atunci cand are loc, iar in momentul in care se intampla iarna poate genera un foarte mare disconfort pentru ca aparatele de incalzire si centrala termica se vor opri, si, daca pana tine mult, totul va fi destul de neplacut.
Pentru a putea preintampina astfel de probleme aveti nevoie de generatoare electrice sau de un grup electrogen si este important sa luati in calcul mai multe sfaturi utile.

Generatoare electrice – stiati ca? Scurt istoric…
Generatoarele de curent alternativ difazice au fost construite de electricianul enhlez JEH Gordon in 1882. Prima demonstratie a unui sistem cu alternator a avut loc in 1886 si a fost facuta de un angajat de la Westinghouse Electric.

Generatoare electrice – cum aleg modul de alimentare?
Acesta este un criteriu destul de important. Puteti gasi  generatoare electrice  pe motorina sai pe benzina. Cele pe motorina au o durata de viata mai mare si incep mai usor sa functioneze chiar si atunci cand temepratura este scazuta, sunt silentioase si au preturi mai mici.

Generatoare electrice – tensiunea furnizata
Acesta este un criteriu foarte important. Sunt unele generatoare cate pot sa fie cu curent monofazat in timp ce altele au curent electric trifazat. Daca in casa nu aveti consumatori trifazati nu cumparati acest tip de generatoare electrice pentru ca nu se potrivesc nevoilor pe care le aveti.

Generatoare electrice – puterea generatorului
Este bine sa luati in calcul alegerea generatoarelor de curent electric care au o putere maimare decat curentul pe care il  utilizeaza consumatorii casei.

Generatoare electrice – pornirea generatorului
Pornirea reprezinta un criteriu foarte important pe care va trebui sa il luati in calcul. Tinand cont de lucrul acesta generatoarele pot avea pornire manuala sau prin actionarea cu ajutorul unei sfori. Cele din urma au preturi mai mici dar implica si un effort pe masura.
Generatoatele care au pornire electrica, la cheie, se utilizeaza mai usor si au nevoie doar de rasucirea cheii pentru a porni motorul.

Exista si generatoare electrice cu pornire automata. Generatorul va fi legat la reteaua de curent electric si porneste automat in momentul in care are loc o pana de curent. Acest tip de generatoare electrice este de dimensiuni mai mari si se pot gasi in aceasta categorie produse care se amplaseaza afara avand carcasa pentru insonorizare si protectii contra ploilor si zapezii.

Generatoare electrice – timpul de utilizare
Generatoarele de curent electric pot sa furnizeze curentul pentru un timp de lucru mai lung, de aproximativ 24 de ore pe zi, si se recomanda modele pe motorina cu un numar de rotatii mai mare de pana la 3000 pe minut. In momentul in care are loc o pana accidentala este recomandat un model care sa functioneze aproximativ 8 ore pe zi, pe benzina.
Va recomandam generatoarele Kipor, Stager, Micul Fermier si Gospodarul Profesionist acestea fiind in topul celor mai bune generatoare de curent din prezent de pe piata.

Etichete: generator electric

lasa un comentariu