Ce este sudura TIG si cum se aleg aparatele de sudura TIG?

scris de admin 14.06.2018 0 comentarii Casa mea,

 

In ultima perioada un numar foarte mare de persoane au devenit interesate de mesterit, deoarece numarul de tutoriale de pe internet care prezinta pasii pentru diverse aranjamente si obiecte realizate manual, este in continua crestere, si, in plus, toate aceste obiecte manufacturate acasa sunt interesante si unice. Astfel se cauta tot mai des aparate de sudura pentru utilizarea in diverse proiecte cu rezultate incredibile de cele mai multe ori.

Aparate de sudura TIG – stiati ca?
Sudura TIG este cunoscuta drept metoda cu cea mai scazuta productivitate, insa este luata de fiecare data in calcul atunci cand sunt facute aplicatii care implica suturi de finete mare, cum ar fi reparatiile, sculptura, imbinarile diverselor obiecte decorative din metal, etc. Asta inseamna in general ca aspectul final pentru obiectele prelucrate este cizelat si materialele care se topesc vor fi subtiri, permitand un bun control asupra temperaturii, datorita protectiei din mediul gazos.

Aparate de sudura TIG – diferenta intre TIG si MMA
Aparatele de sudura TIG sunt diferite de cele MMA. Aparatele de sudura MMA folosesc electrozi pe care ii topesc intr-o baie de sudura pe cand un dispozitiv TIG nu introduce deloc material suplimentar, cu sustine doar un arc electric care are rolul de a topi materialul, care va fi pus de sudor.
Aparate de sudura TIG – cand sunt recomandate?
Recomandam metoda aceasta pentru sudarea cadrelor si esapamentelor moto, pentru cadrele de la bicicleta si lucrul cu recipiente sub presiune, scazand in acest mod riscul de exploatare. Se poate alege aceasta alternativa si in momentul in care vreti sa prelucrati aluminiu sau piese din metal subtiri.

Aparate de sudura TIG – tipologie
Exista doua variante de aparate de sudura: cele transformator si cele invertor.
Cand vorbim despre aparate de sudura cu transformator mentionam ca acestea sunt de fapt cele mai grele si mai voluminoase aparate insa sunt comercializate mult mai ieftin. De asemenea, consumul de energie este ceva mai mare. Modelele de aparate de sudura cu transformator doar par a fi cele ideale, deoarece arcul electric nu prezinta aceeasi stabilitate ca in cazul celor cu invertor.
Invertoarele au un pret mai mare dar se lauda cu un arc electric foarte stabil si functional la orice voltaj. De asemenea, ele sunt portabile, usoare si compacte, deci se vor preta mai bine la munca de terne. Invertoarele permit si un consum de energie moderat, fiind superioare transformatoarelor din acest punct de vedere.

Aparate de sudura TIG – sudura in curent continuu si sudura in curent alternativ
In momentul in care vreti sa sudati si altceva decat otel, aparatele alese trebuie sa ofere in acelasi timp curent alternativ si curent continuu. Curentul alternativ va fi utilizat pentru aluminiu sau pentru magneziu, in timp ce curentul electric se foloseste pentru otel si cupru. In cazul in care sunteti interesati sa obtineti un nivel mai ridicat de adaptabilitate in ceea ce priveste materialele prelucrate cu aparate de sudura ar trebui sa alegeti un aparat pentru curent continuu dar si alternativ in acelasi timp.

Aparate de sudura TIG – plaja de amperaj
Este important sa cumparati aparate de sudura cu o plaja cat mai extinsa de amperaj la un pret cat mai bun cu putinta. In cazul in care valorile pe care un aparat de sudura le ofera sunt restranse, atunci veti putea prelucra un numar limitat de materiale.
Luati in calcul si faptul ca un aparat de sudura care are plaja de amperaj cuprinsa intre 5 si 200 de amperi, va va oferi o flexibilitate foarte buna, si veti putea prelucra cu el un numar considerabil de materiale. Deci probabilitatea de a intalni un material pe care sa nu il puteti prelucra este limitata scazand astfel sansele de a avea nevoie de noi aparate de sudura in functie de operatiunile pe care le faceti.
Daca sunteti interesati de aparate de sudura pentru utilizari conventionale sau pentru incepatori, consideram ca o plaja cuprinsa intre 10 si 130 A este un indicator perfect pentru alegerea dispozitivului conform cu aceste circumstante.

Aparate de sudura TIG – versatilitate
Puteti alege de aemenea un aparat de sudura TIG bun si ieftin care sa permita nu doar sudura in mediu gazos ci si sudura MMA in care este utilizat un electrod. Aceste tipuri de aparate de sudura sunt cummparate de obicei pentru lucrari specifice de intretineri in constructii sau in medii industriale nu doar pentru ca sunt eficiente in economia de energie ci si pentru ca au o foarte buna portabilitate, care se datoreaza in general designului foarte compact si greutatii mici.
Centralizand informatiile mai sus mentionate despre aparatele de sudura TIG veti descoperi ca cele mai bune oferte de pret raportate la calitatea produselor sunt de la firmele Proweld si Micul Fermier. Acestea sunt aparate de sudura folosite de profesionistii care activeaza in acest domeniu, prezinta o durabilitate ridicata si siguranta in utilizare.

Etichete: sudura tig

lasa un comentariu