Cum se aleg cele mai bune aparate de sudura MMA?

scris de admin 23.06.2018 0 comentarii Casa mea,

 

MMA este tehnica de sudura cel mai des intrebuintata in aplicatiile conventionale din constructii si industrie. Cei mai multi utilizatori cauta aceste aparate de sudura pentru utilizarea acasa in diverse proiecte de intretinere sau in lucrari creative.

Aparate de sudura MMA – stiati ca?

Denumirea MMA vine de la termenul Manual Metal Arc si implica un proces de sudura manuala unde este utilizat un electrod invelin intr-un material de adaos. Acest procedeu este cel mai des intalnit pentru ca se potriveste perfect in confectii din metal, obiecte de fier forjat si este extrem de util si in cazul lucrarilor pe caile ferate. De asemenea, productivitatea de lucru a acestor aparate de sudura este un foarte ridicata, sudorii neavand nevoie de un numar foarte mare de accesorii pentru a isi indeplini sarcinile.

Aparate de sudura MMA – tehnologia de functionare

In cazul in care sunteti interesati de modele de aparate de sudura de care sa va bucurati o perioada cat mai lunga si preferati sa cheltuiti cat mai putin, atunci aveti nevoie de un aparat de sudura transformator. Tipul acesta este de fapt varianta clasica a aparatului de sudura. Este cel mai rezistent model si a fost folosit pe scara larga avand dezavantajul ca arcul electric obtinut este mai putin stabil generand fluctuatii de productivitate.

Daca aveti nevoie de portabilitate mare si vreti sa lucrati eficient, va recomandam aparate de sudura de tip invertor. Ele sunt relativ noi si sunt preferate de foarte multi profesionisti pentru ca lucreaza cu orice voltaj si pentru ca sunt compacte si mici.

Va recomandam aparatele de sudura Proweld si Micul Fermier acestea fiind perfecte pentru o gama variata de utilizari, si fiind de asemenea, foarte rezistente.

Aparate de sudura MMA – electrozii

Atunci cand alegeti electrozii, veti fi interesati nu doar de diametrul maxim pe care trebuie sa il aiba ci si de materialele din care pot sa fie facuti. Sunt trei materiale foarte des utilizate de aparate de sudura MMA: rutilici, bazici si celulozici. Atunci cand vreti sa finalizati o lucrare prin suduri fine, este recomandat sa folositi piese rutilice. Pentru sudura conventionala unde aspectul nu conteaza se pot folosi electrozi bazici, iar pentru diverse tipuri de tevi se vor folosi electrozi celulozici.

Aparate de sudua MMA – kitul de livrare

Sunt foarte multi experti in domeniu care considera ca cele mai recomandate aparate de sudura sunt cele care vin la pacht cu accesoriile. Oferta standard ar trebui sa includa si clestii dar si cablurile pentru conectarea aparatului. exista si aparate de sudura care au masca de protectie inclusa.

Aveti de asemenea grija ca din pachet sa nu lipseasca peria pentru zgura si ciocanelul.

Atunci cand vreti sa scapati ieftin in momentul achizitiei unor aparate de sudura va sfatuim sa va oeientati spre produsele Proweld si Micul Fermier. Exista o serie de modele de aparate de sudura ale acestor branduri care se potrivesc oricaror nevoi si exigente ale clientilor. In plus, toate produsele au garantie si sunt de o calitate superioara.

Etichete: aparat sudura

lasa un comentariu